Idee Communicatie

Column

Column: Avondklok


Ondernemers en werknemers in de land- en tuinbouw mogen hiervoor dus ’s avonds blijven reizen, mits zij een eigen verklaring en een werkgeversverklaring avondklok bij zich hebben. Natuurlijk moet de melk opgehaald worden door de tankwagenchauffeur. Ook moeten de technische installaties werken. Een storing bij de melkrobot die zelf niet opgelost kan worden en waar de monteur bij moet komen. En zo zijn er talloze zaken waar een boerenbedrijf van anderen afhankelijk is.

Eigenlijk is het allemaal niet zo moeilijk. Het enige dat we moeten hebben is geduld. Het komt allemaal goed. Zolang we ons ‘zo goed mogelijk’ aan de regels houden. Maar wat bezielt die mensen in Urk, Eindhoven, Stein, Den Haag, Amsterdam en …..OMG in Enschede?
Dat kan toch niet waar zijn?
Waarom?
Waarom de ramen ingooien van het ziekenhuis?
Hoe kunnen er mensen zijn die zich zo agressief gedragen?
Lost dat iets op?

‘Onacceptabel en ontoelaatbaar’ volgens Rutte, ‘geweld heeft niets te maken met strijden voor vrijheid.’
Als Famke me de filmpjes wil laten zien die ze doorgestuurd heeft gekregen van een vriendin zegt ze ‘Kaulo gek zijn die mensen’ zegt Famke. Kaulo staat voor ‘poep’ of ‘rot’. Het is een manier om een bepaald iets een extra lading te geven. Het is een woord wat van oorsprong komt uit Suriname, dit is dan ook de reden dat het in de straattaal terecht is gekomen.

In een eerder column had ik het over het betoog van dochter Pleun die de volgende stelling aan het uitpluizen was ‘Mag je de wet overtreden om onrecht aan de kaak te stellen?’ Soms is het geoorloofd om de wet te overtreden. Maar wat betreft corona en de avondklok en de rellen die er afgelopen weekend zijn ontstaan moeten we het toch eens zijn. Dat kan niet door de beugel!


Wat vindt u? Is geweld geoorloofd om een standpunt duidelijk te maken? Is burgerlijke ongehoorzaamheid moreel aanvaardbaar? En in hoeverre dan? Het moedwillig ruiten ingooien en agressief gedrag tegenover de politie is echt een vorm van ernstig geweld. ‘Relschoppers staken zwaar vuurwerk af en bekogelden agenten met stenen. Er is veel schade bij onder meer winkels. In Eindhoven is een winkel geplunderd en is volgens ProRail op station Eindhoven Centraal voor tonnen aan schade aangericht’. STOP ermee! Tot hier en niet verder!

Ga gezellig zoomen met je vrienden en neem er thuis een borrel bij. Speel een pubquiz of ga overdag bij een vriend langs om bij te praten. Ga puzzelen, volg een cursus, ruim op, ga gamen, ga wandelen, hardlopen of sporten.

Natuurlijk komen er ook humoristische quotes voorbij:
‘Toen ik zei ik wil voor mijn 50ste binnen zijn was dit niet precies wat ik bedoelde.’
Of ‘ik vind die vervelende ochtendklok veel vervelender’.
‘Superlief van de regering dat we een klok krijgen maar eigenlijk kijk ik altijd op mijn telefoon hoe laat het is’.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://www.dinkellandvisie.nl/dinkellandvisie/columns/avondklok
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #corona #hond #huisdier #coronahond


Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje