Idee Communicatie

Columns

Reisverhaal op Reisreport: 'Fietsroute in Twente langs statige landhuizen'

Reisverhaal op Reisreport: 'Fietsroute in Twente langs statige landhuizen'

Het weidse Twentse coullisselandschap kent een rijke geschiedenis. Landhuizen - smaakvol, representatief en imposant- en Saksische boerderijen. Indrukwekkend en authentiek, deze elementen zijn onderdeel van de talrijke bosrijke gebieden. In dit gebied is de ‘Romcom’- Romantische komedie ‘De beentjes van Sint-Hildegard’ met in de hoofdrollen Herman Finkers en Johanna ter Steege opgenomen. En ik snap wel waarom.

Lees verder →
Reisverhaal Reisreport: 'Wandelen in het Lutterzand'

Reisverhaal Reisreport: 'Wandelen in het Lutterzand'

Als ik dan op pad ga in de buurt, en onze boerderijhond Finn is mee, dan ga ik naar het Lutterzand in Twente. En als je dan start vanaf het Wesselinkhoes, een oude boerderij die in zijn geheel authentiek is gebleven, dan kan het zomaar zijn dat je onderweg niemand tegenkomt. Daar is Twente goed in. Bijzonder plekjes waar niks te beleven is en daardoor extra bijzonder. Bossen en weide met ‘hochsitz’ worden afgewisseld met een heideveld en een karrespoor. Daar wordt een mens blij van. Rust en ruimte te midden van de natuur.

Lees verder →
Column: Dierenliefhebbers

Column: Dierenliefhebbers

'Naud, hoor ik Famke zeggen., 'ik hoor iedere keer een raar geluidje uit de schoorsteen. En Finn is ook onrustig en blaft iedere keer.' Een fladderend geluid. En ja hoor, ik hoor het ook, het lijkt wel alsof er een vogel in de schoorsteenpijp zit. En die kan geen kant meer op. Er ligt ook al een laagje roet op de vloer. Omdat er 2 schroefjes aan de pijp vastzitten haalt Naud het dameshandboortje uit het timmerhok om de schroefjes eruit te halen. Heel voorzichtig schuift hij de pijp los van de andere pijp. Het stuift als een gek. We begeleiden hem richting de deur en we staan net buiten en warempel er schiet een spreeuw vanuit de pijp de lucht in. Heel bijzonder. ‘Je hebt een leven gered Naud’, zeg ik hem. En ook al is hij 21 jaar, hij kijkt zo trots als een pauw.

Lees verder →
Column: Tweedehands bh’s

Column: Tweedehands bh’s

‘En dan moesten wij die afschuwelijke bh's van een ander gaan dragen', zegt een van de dames met stemverheffing. In onze badkamer staan twee wastafelmeubels naast elkaar. Vreemd eigenlijk dat we het badkamer blijven noemen terwijl er geen bad meer inzit. Maar dat terzijde. In de ene la zitten onderin de handdoeken en in de andere onderin de onderbroeken van iedereen. En de bh's dus. Zo hebben we dat altijd al gedaan en dan kunnen ‘ze’ na het douchen de eigen schone onderbroek eruit halen.

Lees verder →
Column: Dreigende tekorten

Column: Dreigende tekorten

'Je moet een lijstje maken met de plaatjes die je nog mist', zegt mijn schoonzusje. 'Dan kan ik ze voor je bewaren'. 'Maar we moeten er nog héééél véél’, vertel ik enigszins verbouwereerd. Wanneer ik thuiskom en het boek ‘Trots op oud Denekamp en omstreken’ doorneem, constateer ik dat er nog 96 van de 212 stuks missen. 58 stuks zijn er al als afbeelding zichtbaar. Er is nl. een nieuw rage in Denekamp. Dit keer kun je een prachtig verzamelalbum vullen met foto’s van het Denekamp van vroeger. Zo krijgt jong en oud een mooi beeld van vroeger en nu. Dit heeft de Stichting Heemkunde Denekamp samen met de plaatselijke supermarkt fantastisch samengesteld.

Lees verder →
Column: De oogst

Column: De oogst

Wat was het heerlijk lenteweer. De eerste bloesems plopten opeens tevoorschijn. De knoppen ontluiken en het ruikt fantastisch. Lekker zoete bloemetjes. Net alsof er een magische betovering was uitgesproken: 'lentepracht’. Op woensdag trek ik het zomerse stretch jurkje aan, dat kon met deze verrukkelijke temperaturen, en fietsen maar.

Lees verder →
Column in vakblad Boerderij: Wees gewaarschuwd!

Column in vakblad Boerderij: Wees gewaarschuwd!

‘Ik dacht dat ik laatst de kleine bonte specht zag’ vertelt Luc me. ‘Sssst….niet doorvertellen, zeg ik, ‘straks komen er extra maatregelen of worden er vanwege deze beschermde soort, extra natura2000 gebieden aangewezen.’ In de krant is er al even sprake van geweest en echt niemand zit daarop te wachten. Als ik op een stralende dinsdagochtend in de tuin aan het werk ben, hoor ik iets tikken.

Lees verder →
Column in vakblad Boerderij: Survival of the fittest

Column in vakblad Boerderij: Survival of the fittest

Springend over modderpoelen, me vasthoudend aan laaghangende takken glibber ik door het prachtige landschap van Noord-Oost Twente. Het is nat op de bospaadjes maar dat weerhoudt me niet, om juist voor deze smalle glibberige wandelpaadjes te kiezen, om over te gaan hardlopen. Ik hou niet van asfalt alhoewel ik dit keer beter de veilige weg had kunnen pakken, bedenk ik me, wanneer ik wegzak in een pad dat meer weg heeft van een karrenspoor en zo modderig is dat ik tot mijn enkels in de ‘drek’ sta. 'Dat ziet er goed uit', zegt een mannelijke wandelaar tegen me. ' Moet je nog ver? '

Lees verder →
Column in Vakblad Boerderij: Ma Flodder

Column in Vakblad Boerderij: Ma Flodder

Werkkleding 'Ga je ergens naar toe of zo? Je ziet er zo keurig uit’, vraagt Luc weleens. Kleding die nog fijn is om te dragen maar niet meer voor 'netjes' kan, doe ik aan in de koeienstal. Gewoonweg een kledingsetje dat gedegradeerd of gepromoveerd is (‘t is net hoe je het ziet) tot werkkleding. Verwacht me niet met kleurige jurken in de stal maar een rokje van tricot kan prima in de stal. Zie je het al voor je? Met laarzen er onder? Geen gezicht. Soms voel ik me net ma Flodder.

Lees verder →
Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje