Idee Communicatie

Column

De schoolvakantie is voorbij


De schoolvakantie is voorbij

Finn, de heidewachtel, is als vanouds, weer zijn favoriete hobby aan het uitoefenen. Met zijn snuit tussen het zand op zoek naar…van alles en nog meer. Even later verdwijnt hij in het struikgewas. Dat staat hoog en ik zie hem niet meer, maar zie wel zo hier en daar het gras bewegen. Het ritselt. We hadden prachtige kruidenranden op diverse plekken maar die zijn inmiddels veranderd in een halve meter groene grasmat. Een mooie ‘verstopplek’.

Ook heb ik afgelopen week al flink gesnoeid in de tuin, daar was nl. een border ontstaan die te groot was geworden. De was kon niet meer flink wapperen zonder dat het de struiken raakte en we konden vanaf het terras ook niet meer vrij de wei in kijken. En voordat het blad van de struiken afvalt, (anders moet ik het blad ook nog weer opvegen) moesten de hazelnootboom en de heesters maar ook de brandnetels verdwijnen.

Op zaterdagmorgen had ik ook al meegedaan aan de hardloopclinic waar diverse oefeningen en een hardloopsessie op het program stond. Dit betekende dat op zaterdagavond, toen het schemerig werd, de koek op was. Tijd om te relaxen. Na het gebikkel in de tuin, tijdens de hardloopsessie en het geklooi op de kuilen voel ik alle spieren in de armen. Ik was namelijk even vergeten hoeveel spierpijn je van al deze werkzaamheden kunt krijgen.

Laatst vertelde een jonge boerin met drie kinderen en een drukke baan buiten de deur me dat ze blij zou zijn wanneer het weer vroeg donker is. ‘Dan mag ik van mezelf ’s avonds binnen blijven en hoef ik niet meer zoveel buiten. Eindelijk op tijd rust’.

‘Ik werk ook altijd alleen’, zegt Luc wanneer de meisjes vertellen over iemand die zich daarover beklaagde. ‘Luc, dat is oneerlijk, ik heb je de hele dag geholpen, dan kun je toch echt niet beweren dat je alleen werkt!’

Hoe dan ook, de dagen vliegen voorbij. Wat mij betreft mag het ook wel weer vroeg donker worden maar mogen de dagen tot en met december wel dagelijks boven de 20 graden blijven. Dat lijkt me heerlijk!

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers
https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_35-21

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje