Idee Communicatie

Column

Column: De oogst


Column: De oogst

En ik was niet de enige, onderweg tientallen fietsers, wandelaars, mountainbikers, wielrenners en hardlopers. Iedereen wordt toch écht veel blijer als de zon schijnt. Das wel wat anders dan de uitgelekte memo van Ollongren, de hoogte van het aantal besmettingen, (iets met corona) of de kabinetsformatie. Daar word je echt niet blijer van. Donderdag is het stukken kouder dus lange broek met tussenjas. Kijken of ik reeën kan spotten. Een aangenaam 'tijdverdrijf'. Ik ben nog maar net op pad en dan zie ik er eentje staan bij Koelant in Beuningen.

Ploeterend klim ik de berg op. Nee, ik heb geen elektrische fiets. En….daar waar je tegenop klimt mag je ook weer af. 153 meter hoogteverschil geeft Strava aan. Lekker! Het leukste zijn de wandelpaadjes en natuurlijk wil ik iedere keer nieuwe paadjes ontdekken. En dat lukt nog iedere keer.

Door het Duivelshofbos in de Lutte. Er gaat een stoere mountainbike route en er lopen mooie wandelpaadjes door het gebied. Over het Duivelshof doen mysterieuze verhalen de ronde. De naam refereert waarschijnlijk aan een landheer die pachters in zijn kelder opsloot als ze niet aan hun verplichtingen konden voldoen. Een prachtig, afwisselend mysterieus gebied. Deels van Natuurmomenten, Staatsbosbeheer en nog een aantal mooie melkveebedrijven. Afgewisseld met een gezellige ijsboerderij en een boerderijwinkel waar (h)eerlijke boerenproducten worden verkocht. Vooral de combinatie van agrarische bedrijven in en rondom het bijzondere Noord-Oost Twente. Zorgdragen voor agrarische toekomstmogelijkheden, dat is iets waar we voor moeten blijven waken.

Pas op de terugweg zie ik opnieuw maar dit keer zelfs een roedel reeën bij elkaar. ' Niet stoppen', hoor ik mijn buurvrouw in mijn achterhoofd ' als je dat doet dan gaan ze weg'. En koud is het! Afwisselend stop ik dan ook mijn linker- en vervolgens mijn rechterhand in mijn zak. Wie had dat toch gedacht dat ik in april nog snak naar handschoenen?

Op Goede vrijdag is het nog kouder. Het zonnetje is verdwenen maar dat weerhoudt me er niet van om op pad te gaan. Een wandelafspraak staat er gepland. ‘Joh, je kunt ook gewoon zeggen dat je gaat wandelen’, deelt Luc mede. Luc moet nog op pad voor een reparatie aan een lammerdrinkautomaat dus ik besluit om de fiets in de bus te laden en me er onderweg uit te laten ‘smijten’. Daar de geplande wandeling door het bijzonder Natura2000 gebied het Springendal te doen, om me bij te laten praten over de stand van zaken. En om de terugweg ‘binnendoor’ over de Hooidijk weer naar Beuningen te fietsen.

Ik kan me nu al erg verheugen op de wandel- en fietstocht. Waar verheugen jullie je op?

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_1421
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #toerisme #Twente @visittwente https://www.facebook.com/visittwente

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje