Idee Communicatie

Column

Column: Finnie, Finneke, Finn


Mayke oefent flink met Finn. ‘Naast’, zegt Mayke. En ja hoor, Finn gaat keurig naast Mayke zitten. ‘Apport’, zegt Mayke als hij een bal of zijn doekje moet ophalen. En ook dat doet hij keurig. Soms gaat ze in de wei en laat hem ook apporteren. Een genot om naar te kijken. Mayke is streng maar duidelijk.

Beide dames doen ook vaak een nagelcontrole bij Finn en checken of de vlekjes op de buik meer zijn geworden. ‘Ja, kijk, er zitten nu weer meer bultjes’ vertelt Mayke. ‘Hij is of ergens allergisch voor en anders gaat het vanzelf wel weer weg’, antwoordt Famke. De kosten van de dierenarts kunnen we dus wel uitsparen.

De gehele dag en avond door ben ik verantwoordelijk voor Finneke. Een frisse wandeling of een kort hardlooprondje aan de lijn is heerlijk met een vrolijk hondje naast je. Regelmatig duikt hij met zijn neus de bosjes in. Daarna ligt hij prinsheerlijk na te genieten van zijn sportieve activiteit. Of hij moet mee met het zand van de kuilen halen, het kalverhok uitmesten of op het dagelijkse rondje langs konijn en kippen zonder lijn.

Wanneer de meiden klaar zijn met school, lukt het meestal wel om iemand over halen een rondje te doen met Finn. Maar laatst, tijdens die regenachtige avond had niemand zin. ‘Wie haalt Finn eruit? ' app ik terwijl ik aan het zoomvergaderen ben in de keuken en Finn hoor blaffen in de bench. Maar na 10 minuten is Finn nog steeds aan het blaffen. Dus doe ik de camera uit, haal Finn uit de bench, ff een rondje, Finn in de keuken en hup camera weer aan.

‘Mmmiiieeep’, piept Finn. Even later kijkt Marieke om het hoekje. ' Ooh, je hebt Finn eruit gehaald. Zal ik nog een rondje doen? ‘Ja, graag’, antwoord ik.

En later gaat het weer ‘Mmmiiieeep'. Maar eigenlijk heeft niemand zin om nog weer een rondje te doen tijdens deze verschrikkelijk regenachtige avond. 'Op de mat'! Maar Finn heeft niet zoveel zin om op de mat te liggen. Dus na de vergadering ga ik even knuffelen met Finn. Even later pakt Famke haar laptop en gaat op de buik op de mat liggen met Finn naast zich. Een fantastisch gezicht en Finn geniet van alle aandacht.

‘Mmmmiiieeep’, horen we even later weer. 'Ik denk dat hij er gewoon weer uit moet om te kakken', zeg ik, maar niemand reageert. Tijd om maar weer eens naar buiten te gaan. En ja hoor. Probleem opgelost. Soms is het niet zo moeilijk.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://www.dinkellandvisie.nl/dinkellandvisie/columns/finnie-finneke-finn
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #corona


Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje