Idee Communicatie

Column

Koude voeten


Koude voeten

De doorkijkjes en de spreuken zijn het handelsmerk van de Herfstwandeling in Beuningen. Een van de spreuken is bijvoorbeeld: ‘Neem elke dag de tijd om ook van iets kleins te genieten’. Je kunt de route natuurlijk ook iedere dag wandelen maar tijdens de Herfstwandeling zie je ook nog wat. De 5 km route was gericht op diverse doeplekjes. De kinderen kregen een loep mee om onderweg flink op onderzoek uit te gaan. Maar op deze route was er ook van alles te zien voor volwassenen.

De 10 en 15 km ging richting de Hakenberg en Tankenberg met een fantastische ruime pauzeplek bij Kuipers op de bult. Met een kopje koffie en een toastje met salade was het uitzicht magisch. 'Mijn vader vertelde altijd dat, daar waar je in de verte de koeien ziet grazen, op die plek de vroegere Ganzenmarkt was', vertelt Liesbeth. Een aantal deelnemers bleef dan ook uren hangen om te genieten van het uitzicht, de lekkere hapjes en om een fotoshoot te doen op de strobalen die in prachtige u-vorm op diverse plekken was neergelegd. Decoratief en nuttig tegelijkertijd.

Rond de 350 deelnemers hebben genoten van de wandeling tijdens dit verschrikkelijk mooie herfstweer. Het was echt nazomeren. En aan het einde van deze fantastische dag hebben we afgesproken om de dag af te sluiten bij 't Sterrebos.

Omdat er 2 feestjes zijn en er geen plek meer binnen is, besluiten we buiten te zitten. Geen probleem toch? Maar als het even later donker wordt en dus kouder, verschuiven we de tafels onder het terras. De heaters gaan aan en we slaan een doek om. Prima, toch?

Na het hoofdgerecht hebben we zin om naar huis te gaan. Naar de kachel. Geen nagerecht dus, totdat…… we een gratis nagerecht aangeboden krijgen. En wat doen we dan als echte Nederlanders? Natuurlijk een nagerecht bestellen en hiervan ondanks de 12 graden en de volle maag, eumeunig van genieten!

Bommetje vol maar tevreden over de geslaagde dag gaan we huiswaarts. 'Ik ga op zoek naar de elektrische deken', zegt een van de dames 'maar eerst onder de warme douche!' ‘En mijn koude voeten gaan tegen jou aan’, vertelt ze haar man alvast.


Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #buitengebied

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje