Idee Communicatie

Column

Loeren bij de boeren!


Loeren bij de boeren!

Het plan? Een fietsroute bedenken die de gehele zomer te fietsen is. En het zijn uiteindelijk een tweetal korte fietsroutes en een autoroute langs mooie agrarische bedrijven geworden. En het leuke is: door diverse afdelingen van LTO wordt in geheel Nederland van alles georganiseerd: fietsroutes, wandeltochten, picknicken, rondleidingen op boerenbedrijven en nog veel meer. De zomereditie van boeren en tuinders pakken uit! Alles coronaproof.

Vanaf 10 juli t/m 10 september kun je gratis bijna 12 km fietsen rondom Fleringen. Wanneer je maar wil. En er is er eentje van ca. 14,5 km rondom Hertme. Kleine fietsrondjes. Hoe dat zo? Omdat we mensen echt willen wijzen op leuke plekjes. En niet alleen km’s laten fietsen. De echte fietsers kunnen zo via knooppunten een eigen route uitwerken.

En zo kan ’t zijn dat we met z’n tweetjes, mijn moeder en ik, zomaar op een zaterdagmiddag langs de Kroezeboom fietsen. We hebben de elektrische fietsen in de bus geladen en de auto geparkeerd voor de kerk in Fleringen. En vanaf daar ging het fietsend richting de Kroezeboom. Daar was ik nog nooit geweest. ‘Ach, het is toch gewoon een oude eikenboom, die staan overal’, zei Luc vaak. Maar op de een of andere manier voelde het magisch. Een boom, bijeengehouden met stalen pinnen. De ca 500 jaar oude boom, waar vroeger, maar ook nu nog, fietsers en wandelaars voorbij komen om te genieten van het kappelletje en van het uitzicht bovenop de Fleringse es.

Er is nog zoveel te ontdekken in eigen omgeving waar je misschien weleens van gehoord hebt maar nog nooit aan toe bent gekomen om te bezoeken. We kwamen vervolgens fietsend over landgoed Herinckhave. Een 18de eeuwse havezathe met bos, boomgaard en watermolen en een bijzonder pad waar je over het landgoed mag fietsen. Een idyllisch plekje.

De (korte) route eindigde bij het Twentsch maisdoolhof van de boerenfamilie Lenferink. Waar je niet alleen het doolhof in kunt, maar waar je vanaf 4 juli ook weer bloemen kunt plukken in de bloemenpluktuin. En iedere zaterdag kun je er bij het boerderijwinkeltje overheerlijke streekproducten kopen.

Lekker, leerzaam en leuk. Zonnige fietszomer!

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje