Idee Communicatie

Column

Column: Oooooh neeee…


Column: Oooooh neeee…

‘Nee, je mag niet naar school, we moeten in quarantaine en ons laten testen’, vertel ik. Ik besluit om me direct te laten testen. Via de site van ‘teststraat Denekamp’ kan ik direct komen. Dus spring in de auto. De volgende dag krijg ik telefonisch uitslag ‘negatief’. En ook de andere drie dames laten zich testen. De uitslag is idem ‘negatief’. Marieke, eentje van de tweeling, zegt: ‘Ik ga niet hoor, als de anderen al gaan en negatief zijn, dan hoef ik niet. ‘

En dan…wat mag wel, wat mag niet. In ieder geval eindeloos veel tijd. ‘Mag ik jouw laptop lenen voor Netflix?’, vraagt er eentje. Terwijl de oudsten bezig gaan met de stage en schoolopdrachten maar dan als ‘huiswerk’. De jongsten hebben vakantie. En eigenlijk vermaken ze zich prima. ‘Het is geen binnenzitverbod!’, zeg ik na verloop van tijd. En dus besluiten de dames dat ze willen wandelen met Finn. Ook ik besluit om te gaan hardlopen en kom welgeteld 3 personen tegen.

En hoe ga je dan om met opa’s en oma’s die al gevaccineerd zijn? Mogen die wel of niet komen. Terwijl Naud vereenzaamt in de jachthut besluiten we dat het 2x per dag koffiedrinken buiten gedaan wordt. Op geruime afstand.

De discussie gaat verder. Theorieën gaan over tafel. Wat is wijs? Moeten we juist dicht bij Naud in de buurt komen om besmet te raken? Want als we pech hebben dan zijn we dus 7x5 dagen in quarantaine. Als blijkt dat er iedere 5 dagen iemand besmet is. Of moeten we het lot niet bestempelen. We zijn er nog niet uit. Vervolgens krijg ik klachten. Een beetje snotterig en een zere keel en verschrikkelijk hees. Normaliter zeiden ze dan ‘Sexy stem!’ Nu wordt er gezegd ‘Niet bij mij in de buurt komen’ en ‘laat je maar opnieuw testen’.

De boodschappen worden bij de Plus besteld met een superhandige tool. Dit gaan we iedere week doen want dit scheelt enorm veel boodschaptijd. Toch nog een aantal ‘vergeten’ boodschappen. Die worden doorgegeven aan Guusje, een vriendinnetje van Mayke. ‘Twee zakjes chips zijn er nog terwijl we nog een heel weekend voor de boeg hebben’. En de tomaatjes en de ‘spullen’ voor lasagna want Mayke heeft tijd om te koken.

Tijd voor de btw-aangifte, om projecten af te ronden en tijd om eens die appeltaart te bakken. Of de verjaardagen doorgaan valt nog te bezien. De test op dag 4 [vanwege sexy stem] blijkt negatief. Op naar de test van dag 5. De tijd zal het leren.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_1521
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #corona

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje