Idee Communicatie

Column

Reisverhaal op Reisreport: 'Fietsroute in Twente langs statige landhuizen'


Reisverhaal op Reisreport: 'Fietsroute in Twente langs statige landhuizen'

Je kijkt je ogen uit tijdens de fietsknooppuntenroute van ca 30 km. Ideaal omdat de fietsroute te volgen is via genummerde pijltjes. Mijn startpunt is bij Sterrebos, Beuningerstraat 71, 7588 RG, Beuningen (Ov.)

[KP 52-57-22]
De klimpartij begint direct op het eerste deel van mijn tracé. [ Austiberg: 55 m, Hakenberg: 54 m ] Een stukje fietsen in het heuvelachtige landschap brengt dan ook enige uitdagingen mee. Want veel paden gaan berg op. Dit betekent dat je soms meters flink moet trappen om de ‘bult’ op te komen. Daarentegen is het grote voordeel dat je ook altijd die berg weer af mag. Het landschap dat zich openbaart op het hoogste punt is magisch. Op de akkers rondom de berg verbouwt Natuurmonumenten winterrogge, een oud cultuurgewas. Bovenop de Hakenberg staat een smaakvolle, chaletachtige zwarthouten villa, ooit gebouwd door Textielfabrikant Blijdenstein.

STUWWAL
Het oeroude Twente is ontstaan door stuwwallen en heeft daardoor een uitdagend coulisselandschap. ‘Een stuwwal is een heuvel die ontstaan is doordat een gletsjer de grond heeft opgeduwd. Dit zijn overblijfselen uit het Saalien. Het gewicht van het ijs, dat vele honderden meters dik kon zijn, perste de grond onder het ijs weg. Hierdoor ontstonden er aan de voor- en zijkanten van de gletsjer tot tweehonderd meter hoge heuvels.’

Gepubliceerd op de site van de ReisReport: https://reisreport.nl/twente-fietsroute-beuningen/
Nederlands Reisplatform voor meer dan 750.000 geïnteresseerde reizigers.
Meer dan 11.000 volgers via https://www.facebook.com/reisreport #reisverhaal #schrijven #maandelijks

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje