Idee Communicatie

Column

Trekkermeisje


Trekkermeisje

“Deze vier mogen naar buiten,” vertelt Luc. Terwijl opa Frans bij de staldeur staat, worden Famke en ik geïnstrueerd over onze plek en de wei waar de vier vaarzen naartoe moeten. Luc staat in het hok om ze op te drijven. De vaarzen hebben zoveel zin om naar buiten te gaan dat ze uitglijden omdat ze als dolle stieren door het hok rennen. Zielig, vindt Famke. Voor we goed en wel op onze plek staan, doet opa Frans de deur al open. Hij vond het natuurlijk ook zielig.

De vier bedenken zich geen moment en sprinten naar buiten. Drie rennen de wei in maar eentje draait zich om en rent terug. Gelukkig staat Luc daar. Slippend komt de vaars tot stilstand. Ze draait zich om en sprint onze kant op. Met de juiste aanwijzingen van Famke hobbelt het vaarsje de wei weer in en gaat op zoek naar haar vriendinnetjes.

Nu moeten ze nog naar de 'Reebrij' langs de grote straat. De groep oudere vaarzen laat zich gewillig begeleiden naar de nieuwe wei, en de vier die we zojuist naar buiten hebben gebracht hobbelen vrolijk en uitgelaten mee. Om de nieuwe wei moet het draad nog verzet worden om de wei groter te maken. Opa Frans heeft de 25 jaar oude, maar trouwe Hurlimann al in de wei klaargezet. Famke bestuurt de trekker terwijl opa Frans achter in het bakje staat om de palen te plaatsen en het draad tussen de haken vast te zetten. Een prachtig gezicht, hij lijkt net Julius Caesar die zich rond laat rijden. Famke heeft in de vakantie flink kunnen oefenen en kan opa Frans schokvrij en dus veilig vervoeren.


Herfstgras

Deze laatste septemberdagen is het prachtig weer. Het zonnetje schijnt flink en we constateren dat zelfs het gras weer is gaan groeien. In de wei waar de vaarzen achter de houtwal staan heeft opa Frans het draad weggehaald. Hoe mooi is zo’n houtwal! Een natuurlijke afscheiding met berken, beuken en ander snoeihout.

Terwijl Famke, ik en opa proberen om de laatste twee vaarzen bij de grote groep te drijven loopt Luc naar de buurman die ook buiten aan het werk is. Het is zo fijn om heerlijk bezig te zijn, de zorgen over fosfaat, derogatie en de melkprijs opzij te zetten en volop te kunnen genieten van ons fantastische beroep!Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie, https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_31-21
13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje