Idee Communicatie

Column

Vrouwenlogica


Vrouwenlogica

Nikki’s fashion, al veel over gehoor maar nog nooit van binnen gezien. Het is inmiddels kwart voor vier en ik zie op het bordje staan ze nog open zijn tot 16.00 uur. Kan nog net. ‘Wat een mooie kleuren’, vertelde mijn moeder mij laatst al. En enthousiast knikte ik. Ik heb dit keer een trui nodig en vind er eentje met vleermuismouwen van €19,95. Dus blijft er nog €15 over. Even later zie ik een prachtige broek waardoor ik boven die €15,- uitkom. Dus verder kijken…om even later weer bij die broek te belanden.

Dus duik ik het pashokje in. Het mag wel een maatje kleiner’ dus loop ik naar het rek op zoek naar een kleinere maat. ‘Het is een shabby broek’, zegt de verkoopster. Ik zeg ‘Wat?’ ‘Die kun je ook laag dragen’, vertelt ze. Net als vroeger zo’n drollenvanger. ‘Daar hoort ook zo’n leuk jasje bij’, vertelt ze enthousiast. Natuurlijk pas ik die ook. Twijfel, twijfel …al lang niet meer over de prijs maar of ik het wel mooi genoeg vind. Ik draai nog even voor de spiegel en besluit het gewoon te doen.

Bij het afrekenen laat ik de cadeaubonnen zien. ‘Ooh, moet ik even navragen of we deze aannemen!’ Inmiddels besluit ik tijdens het wachten dat, of ze de bonnen aannemen of niet, ik het uitgezochte meeneem. ‘Ja, we nemen ze aan hoor!’ vertelt de verkoopster.

Wanneer ik thuiskom vertel ik het verhaal over de 35 euro en hoe ik deze besteed heb. En dat alles voor 35 euro? Nee joh, en ik vertel over de prijzen. Even later komt er een vriendinnetje en vertel het verhaal nog eens. ‘Nou zeg, dan heb je zomaar 35 euro verdiend!’ Luc slaat zijn handen vol ongeloof voor zijn ogen en schudt zijn hoofd. Marieke en Pleun en ik liggen in een deuk. ‘Nu heb je zomaar 35 euro over voor de boodschappen!’ Een prachtige redenatie maar ik zie Luc al denken ‘Vrouwen!’.

Wanneer we ’s avonds nog een kalf in het hokje doen en ik met mijn nieuwe trui ‘snel’ even de stal in loop vraagt Luc. ‘Dit is toch niet je nieuwe trui?’ Ja hoor’, vertel ik, ‘wat maakt het uit, deze was toch maar €19,95 en anders koop ik gewoon weer een nieuwe’. ‘Ja, je hebt toch nog 35 euro over’ schatert Luc.

Gepubliceerd in Huis-aan-Huis blad, Dinkelland Visie

13.500 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers

https://issuu.com/twinsense/docs/dinkelland_visie_wk_45-2021Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje