Idee Communicatie

Column

Zestien jaar oud, stronteigenwijs en puberaal gedrag


Zestien jaar oud, stronteigenwijs en puberaal gedrag

Onze Ans heeft 10 kalveren gekregen en staat nu volop te stralen in een miniweitje voorin de tuin. Om te oefenen. Omdat we feest hebben vanwege haar prestatie. Want het is niet zomaar wat. Zoveel lactaties lang gezond te blijven en ons iedere keer weer verrassen met haar kracht en talent. Wat dat talent exact is? Van gras melk maken. En dat al 16 jaar lang. Dat kunnen niet veel koeien haar nadoen. Of naloeien.

Inmiddels is de deel van de oude boerderij, dé plek waar het feest gehouden wordt, schoongespoten. Zijn er speciale koeienslingers gekocht. De uitnodigingen verstuurd. En hebben de noabers ‘Greun’ gehaald. Tja, gezien de weinige feesten moeten we nu maar op zoek naar een andere reden om feest te vieren en ‘Greun’ te halen, zullen de noabers wel gedacht hebben.

Maar welke roosjes moeten dan in de boom? Koperkleurige roosjes zijn voor een 12,5 jarige huwelijk, zilveren voor een 25-jarige brulft…. Dan maar geprinte rood-bonte koeien (met 1 verdwaalde zwart-bonte), mooie melkbussen (van vroeger) en gladde uiers.

Tot nu toe hebben we genoten van de festiviteiten. En Ansje? Die laat het gewoon over zich heenkomen en doet datgene waar ze heel erg goed in is: grazen, relaxen en, het allerbelangrijkste, melk produceren.

Gepubliceerd in De Stentor als gastschrijver
87.000 exemplaren #column #schrijven #humor #genieten #dieren #dierenliefhebbers
https://www.destentor.nl/dossier-gastschrijvers/zestien-jaar-oud-stronteienshy-genenshy-wijs-en-puberaal-gedrag~a32f64c4/?fbclid=IwAR13lrZsJ1SlCZyszHT5gvxr6G4ivlGgq4uPK1L23xQIAHoz5UVyJ3tyO0Q

Heeft u een korte vraag?
Stuur dan een Whatsappje